turskidåkning och expedition från mavas

Menu:


Nyheter:

Jan 12, 2012:
Ny sida turskidor.se

Dec 10, 2011:
Edsbyn ny skida upp för test

Fakta:

Turskidor.se grundades 2007 i natursköna Arvidsjaur av Lorens Hallnor tillsammans med Jonas Wejdin. E-handelssidan drivs numera av Torbjörn Åman och www.skidan.se men Lorens och Jonas ingår fortfarande i test-teamet som utgör grunden för turskidor.se med sina extrema tester i de tuffaste förhållande man kan tänka sig.

Webbutiken

Uppdaterad

12 januari 2012

Test av fjällskida och ripjaktskidan Åsnes Ingstad

FL står för det patenterade fäste som Åsnes har för sina korta fellelås (stighudar). Åsnes Ingstad är den civila versionen av Åsnes Combat Nato.
- Längder: 180 – 210 cm
- Bredd: 84-62-74 mm
- Vikt: 2.400 g. (200 cm)
- Fellelås/Stighud: Ja patenterat Åsnes fäste ingår och de tillhörande korta stighudarna kan köpas separat
- Belag: Vallningsbart

Example image - aligned to the right

Åsnes Ingestad är en väldigt lätt och robust skida. Skidan är utrustad med stålkant och hela 22mm insvängning vilket gör den perfekt som Fjällskida. Skidan är densamma som den välkända och väl beprövade Combat Nato, speciallt framtagen för specialförband inom försvaret. Den ultimata jaktskidan för dig som verkligen ställer krav på din utrusning.

Om du ska dra en tung fjällpulka vill vi rekomendera att även komplettera skidan med en full längds stighud från montana.

Fördelar:
- Bärigheten är ganska bra (inte lika bra som på Tegsnäs Rajd och Edsbyn Hunter men ändå mycket god) - Skidan är nästan lika lätt som den otroligt lätta Edsbyn Hunter>br> - Stålkanterna gör att skidan har den överlägset bästa stabiliteten och gör att man kan åka nerför fjället som den värsta telemarksåkaren
- Timglas formen på skidan gör att svängegenskaperna ytterligare förbättras

Nackdelar
- Bärigheten är inte lika bra som på som på Tegsnäs Rajd och Edsbyn Hunter men ändå mycket god

För att kunna köpa testvinnaren så besök vår e-handelsbutik www.skidan.se.
I e-handelsbutiken finns allt från turåkaren som vill gå på en enkel tur över dagen eller genomföra extrema fjällexpeditioner till den extrema tävlingsåkaren i längdåkning som vill vara bland de 100 bästa i vasaloppet.

Du kan även använda denna direkt länk för att hitta rätt: Åsnes Ingestad FL