turskidåkning och expedition från mavas

Menu:


Nyheter:

Jan 12, 2012:
Ny sida turskidor.se

Dec 10, 2011:
Edsbyn ny skida upp för test

Fakta:

Turskidor.se grundades 2007 i natursköna Arvidsjaur av Lorens Hallnor tillsammans med Jonas Wejdin. E-handelssidan drivs numera av Torbjörn Åman och www.skidan.se men Lorens och Jonas ingår fortfarande i test-teamet som utgör grunden för turskidor.se med sina extrema tester i de tuffaste förhållande man kan tänka sig.

Webbutiken

 • Länk för att köpa testade och rekomenderaderade produkter
 • www.skidan.se
 • Uppdaterad

  12 januari 2012

  Expedition och ripjakt i Miekak

  Fyra dagars ripjakt till Miekak! Turen startade i Örnvik där vi bjöds på full snöstorm och 15 minusgrader. En bit in på natten och rätt många timmar försenade kom vi fram till arken lite norr om Miekak. Följande morgon var vi uppe i gryningen för att inspektera vapen, skidor och övrig utrustning. Termometern visade nu på -25 grader och allt var genomfruset och inpackat i snö efter nattens storm, se bild.

  Kontroll av utrustning

  De dagar som följde hade vi perfekt väder och ganska bra med ripor, allt var underbart! De skidor som testades denna gång var Tegsnäs och testvinnaren Åsnes Ingstad och i djup lössnö är Tegsnässkidan överlägsen men på fjället i hård drivsnö och i utförsåkningen då visade Åsnes Ingstad FL vad de går för. (testvinnare igen). Alla rekomenderade produkter kan du köpa via e-handelsbutiken www.skidan.se.

  Bilder från dag tre med Lorens poserande i full jaktmundering och Jonas smygandes på ripa.

  ripjakt i gryningenripjakt"