turskidåkning och expedition från mavas

Menu:


Nyheter:

Jan 12, 2012:
Ny sida turskidor.se

Dec 10, 2011:
Edsbyn ny skida upp för test

Fakta:

Turskidor.se grundades 2007 i natursköna Arvidsjaur av Lorens Hallnor tillsammans med Jonas Wejdin. E-handelssidan drivs numera av Torbjörn Åman och www.skidan.se men Lorens och Jonas ingår fortfarande i test-teamet som utgör grunden för turskidor.se med sina extrema tester i de tuffaste förhållande man kan tänka sig.

Webbutiken

Uppdaterad

12 januari 2012

Testvinnare turskidor/Jaktskidor Åsnes Ingestad FL

FL står för det patenterade fäste som Åsnes har för sina fellelås (stighudar). Åsnes Ingestad är den civila versionen av Åsnes Combat Nato.
- Längder: 180 – 210 cm
- Bredd: 84-62-74 mm
- Vikt: 2.400 g. (200 cm)
- Fellelås/Stighud: Ja patenterat Åsnes fäste finns och de korta stighudarna kan köpas separat
- Belag: Vallningsbart

Example image - aligned to the right

Åsnes Ingestad är en väldigt lätt och robust skida. Skidan är utrustad med stålkant och hela 22mm insvängning vilket gör den perfekt som Fjällskida. Skidan är densamma som den välkända och beprövade Combat Nato, speciallt framtagen för specialförband inom försvaret. Den ultimata jaktskidan för dig som verkligen ställer krav på din utrusning.

Om du ska dra en tung fjällpulka vill vi rekomendera att även komplettera skidan med en fulllängds stighud från montana.

För att kunna köpa testvinnaren så besök vår e-handelsbutik www.skidan.se.
I e-handelsbutiken finns allt från turåkaren som vill gå på en enkel tur över dagen eller genomföra extrema fjällexpeditioner till den extrema tävlingsåkaren i längdåkning som vill vara bland de 100 bästa i vasaloppet.

Du kan även använda denna direkt länk för att hitta rätt: Åsnes Ingestad FL