turskidåkning och expedition från mavas

Menu:


Nyheter:

Jan 12, 2012:
Ny sida turskidor.se

Dec 10, 2011:
Edsbyn ny skida upp för test

Fakta:

Turskidor.se grundades 2007 i natursköna Arvidsjaur av Lorens Hallnor tillsammans med Jonas Wejdin. E-handelssidan drivs numera av Torbjörn Åman och www.skidan.se men Lorens och Jonas ingår fortfarande i test-teamet som utgör grunden för turskidor.se med sina extrema tester i de tuffaste förhållande man kan tänka sig.

Webbutiken

 • Länk för att köpa testade och rekomenderaderade produkter
 • www.skidan.se
 • Uppdaterad

  12 januari 2012

  Expedition Mavas

  Turskidor.se utförde en expedtion på tre dagar till Mavas. Resan startade i Arvidsjaur med en välfylld bil och gick till Merkenäs, plog och väderstationen inte långt från Norska gränsen vid Silvervägen.

  De olika pulkorna från Norska Fjellpulken packades snabbt och turen kunde starta, efter några timmar på skidor i tungåkt nysnö och med det ankommande mörkret så gjordes nattläger och tältet slogs upp, se bild.

  Example image - aligned to the right

  Nästa dag, upp tidigt på morgonen för att starta vår färd mot Mavas. Landskapet och vyerna är fantastiska och vi belönades med bra väder. Många vackra bilder blev det. Skidorna som testades var Åsnes Ingstad, Åsnes Amundsen, Åsnes Nansen och Alpina Discovery. De skidor vi verkligen vill rekommendera är Åsne Ingstad FL för den som vill ha det allra bästa, skidorna är lagomt breda och lätta så de bär fint i snön samtidigt som de med sina stålkanter och timglas form även är perfekta i utförsåkningen. För den som vill ha något riktigt prisvärt och nästan lika bra rekommenderar vi Alpina Discovery. Stavarna måste självklart vara justerbara under en sådan här tur och vi rekommenderar Komperdell Chikoot Trail BC efter detta test. Som sko rekommenderar vi Crispi Jökulen (varm, stabil och tillsammans med Rottefella Magnum enkel och tystgående) eller Crispi Antartic för den vill vill ha en sko och bindningssystem som är lite bättre när man åker utför pga av sin stabilitet (är dock lite tyngre). Alpina 1600 tillsammans med Rotefella Magnum är ett riktigt bra budgetalternativ. Alla rekomenderade produkter kan du köpa via e-handelsbutiken www.skidan.se.

  Bilder från dag 2 med "Åsnes Nansen" skidor i gryningen, landskapsbild över skidspåret och på Jonas som myser i morgonsolen dag 3.
  åsnes skidor i gryningenlandskapsbild mavasJonas dag tre expedition mavas